Αποστολέας Θέμα: Ματιές ή οματιές  (Αναγνώστηκε 887 φορές)

araxtos

  • Member
  • **
  • Μηνύματα: 69
Ματιές ή οματιές
« στις: Ιανουάριος 30, 2013, 07:46:16 μμ »
    Υλικά που θα χρειασθούμε:

    2 κιλά μπλεξουδες έντερα μοσχαρίσια ή χοιρινά
    2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο           (μπορείτε να βάλετε και μόνο χοιρινό κρέας)
    2 κιλά κιμά χοιρινό από μπούτι
    3 κιλά πράσα ψιλοκομμένα
    1 κιλά κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    2 ματσάκια μαϊντανό
    3/4 κιλού λάδι
    Αλάτι
    Μπόλικο πιπέρι
    ¾ κιλού ρύζι Καρολίνα
    Χλιαρό νερό για να πλαστούν καλά τα υλικό της γέμισης

    Εκτέλεση συνταγής:

    Καθαρίζουμε τα έντερα καλά,τα πλένουμε καλά με χλιαρό νερό και μπόλικο λεμόνι.
    Εν συνεχεία τα γεμίζουμε καλά (χρησιμοποιώντας ένα χωνί ή κάποιο άλλο εξάρτημα που να μας  βολεύει) και τα δένουμε στην άκρη.
    Βάζουμε στο φούρνο το ταψί στην αρχή δυνατα 240 βαθμούς και τα τρυπάμε καλά με ένα μεγάλο βελόνι.
    Θα βγάζουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος πάρα πολλά υγρά από τα λαχανικά της γέμισης και το νερό που χρησιμοποιήσαμε για το πλάσιμο.
    Μόλις ροδίσουν λίγο χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να ψηθούν καλά μέσα ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να τις τρυπάμε κατά διαστήματα.
    Όταν έχουν ψηθεί καλά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεροψηθούν.
    Κάθε ταψί χρειάζεται περίπου 3 ώρες.
    Αφού κρυώσουν κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε

Προσοχή μην βάλετε περισσσότερο ρύζι γιατί θα σπάσουν και να τις τρυπάτε με μια βελόνα κατά τακτά χρινικά διαστήματα

Καλή επιτυχία!!