Πληροφορίες για την Ορεινή Ναυπακτία => Προτάσεις για Αποδράσεις => : desatos January 18, 2013, 03:10:51 PM

: Πρόταση για τα Χριστούγεννα
: desatos January 18, 2013, 03:10:51 PM
Τα Χριστούγεννα μας κλείνουν το μάτι πλησιάζοντας επικίνδυνα. Μιλάμε για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης!
Είναι καιρός να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε για το που θα τα περάσουμε.
Η οικονομική κρίση μας έχει επηρεάσει όλους και για τον λόγο αυτό ψάχνουμε φτηνές λύσεις.
Καταφύγιο Ναυπακτίας συνώνυμο με το φτηνό.
Εδώ μπορείτε να περάσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων οικονομικότατα.
Επιλογές για διανυκτέρευση δεν υπάρχουν πολλές αλλά σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένη από την φιλοξενία στον ξενώνα στην θέση Δέση.
Προτεινόμενη διαδρομή:
Εθνική οδός Αθηνών Πατρών και σε 209 περίπου χιλιόμετρα θα περάσετε πάνω από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Όσες φορές και αν περάσεις από την γέφυρα, έχει κάτι που σε ενθουσιάζει σαν την πρώτη φορά. Πραγματικά πολύ μεγάλο έργο. Εάν έχει νυχτώσει θα μπορέσετε να φωτογραφίσετε την γέφυρα φωταγωγημένη.
Με το που περνάμε τη γέφυρα ψάχνουμε και βάζουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας μιας και η ορεινή Ναυπακτία δεν έχει βενζινάδικα.
Στάση στην Ναύπακτο για ξεμούδιασμα.
Το λιμάνι της Ναυπάκτου είναι καταπληκτικό. Τα τείχη από άλλες εποχές που το περικλείουν, σε συνδυασμό με τις όμορφες τράτες και τα ψαροκάικα προσφέρουν άφθονο θέμα για φωτογράφηση. Εάν δε νηστεύουμε τρώμε σουβλάκι (από το στέκι) ή για κάτι πιο ποιοτικό, περίεργο και νηστήσιμο τρώμε στην Μαρία Λόη. Η ώρα περνάει γρήγορα και για αυτό δεν πρέπει να χαζέψουμε πολύ ώρα.
Εν συνεχεία παίρνουμε τον δρόμο για Καταφύγιο. Βγαίνουμε έξω από την Ναύπακτο (επιμένω δεν υπάρχουν βενζινάδικα) και ακολουθείτε τον δρόμο:
Ξηροπήγαδο, Κάτω Δάφνη, Δάφνη, Παλαιοχωράκι, Ανθόφυτο, Γάβρος, Γολέμι, Καταφύγιο.
Προσοχή ταμπέλα για το Καταφύγιο υπάρχει σε κρίσιμη διασταύρωση.
Η διαδρομή δυσκολεύει αισθητά καθώς ξεκινάει η ανάβαση στα βουνά. Καθώς θα ανηφορίζετε θα συναντήσετε τον Μόρνο ποταμό και θα περάσετε από όμορφα χωριά.
Θα φτάσετε στο Καταφύγιο σε 1 περίπου ώρα. Έχετε κανονίσει εκ των προτέρων την διαμονή σας στον ξενώνα του Αποστόλη (26340 41771)
Στην πλατεία του χωριού θα βρείτε το καφενείο του Αλέκου (26340 41394) θα απολαύσετε τσίπουρο, καλή παρέα, κέφι, φαγητό, άφθονο κρασί και μουσική ως το πρωί. Θα του ζητήσετε ντόπιο λουκάνικο, οματιές και κρέας δικό του ντόπια παραγωγή.
Τα υπόλοιπα μόνοι σας και όπως λέει ο λαός μας ρωτώντας πας στην πόλη.
Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα περάσετε αξέχαστα.
Καλά Χριστούγεννα!!!!