Αποστολέας Θέμα: Τραχανόπιτα ορεινής Ναυπακτίας  (Αναγνώστηκε 637 φορές)

araxtos

  • Member
  • **
  • Μηνύματα: 69
Τραχανόπιτα ορεινής Ναυπακτίας
« στις: Ιανουάριος 30, 2013, 07:38:42 μμ »
Υλικά που θα χρειασθούμε:

    2-3 κουπες τραχανα γλυκο
    4-5 μετριες πατατες βρασμενες χωρις το φλουδι και λιωμενες με πηρουνι
    2 κουπες τυρι φετα (ή μισο μισο φετα - ρεγγατο ή κεφαλοτυρι)
    γαλα κατσικισιο (υπαρχει στα s/m) οσο παει για να εχουμε εναν οχι πηκτο χυλο
    2-3 αυγα
    1 κουπα λαδι
    (αλατι  εξαρτάται πόσο αρμυρό είναι το τυρί)



Εκτέλεση:

    Σε μια λεκανη ανακατευουμε ολα τα υλικα και αφου λαδωσουμε καλα ενα ταψι αδειαζουμε μεσα το   χυλο.
    Ψηνουμε περιπου για 45΄στους 220 βαθμους ειναι ετοιμη (οταν ροδισει καλα η επιφανεια της).