Αποστολέας Θέμα: Από την Ελατόβρυση στη Λεύκα  (Αναγνώστηκε 643 φορές)

araxtos

  • Member
  • **
  • Μηνύματα: 69
Από την Ελατόβρυση στη Λεύκα
« στις: Φεβρουάριος 02, 2013, 01:17:58 μμ »
Εύκολη και γρήγορη διαδρομή, αλλά η διάσχιση της κοίτης του Εύηνου μπορεί να την περιορίσει αν κατεβάζει πολύ νερό. Συνεχίζοντας τον κεντρικό δρόμο που φτάνει στη μικρή Ελατόβρυση, θα κατηφορίσετε μέσα από το χωριό, θα περάσετε από την πλατεία (εκεί μηδενίστε τον χιλιομετρητή σας) και πολύ σύντομα θα μπείτε στον χωματόδρομο.

Στις διασταυρώσεις αναζητήστε τις αυτοσχέδιες κόκκινες πινακίδες και ακολουθήστε κατεύθυνση προς την Καλλονή.

Επειτα από 4,5 χλμ. εύκολου κατηφορικού χωματόδρομου θα περάσετε την κοίτη ενός ρέματος και θα αρχίσετε να ανηφορίζετε.

Ενα χιλιόμετρο μετά το εγκαταλειμμένο φορτηγό της Πολεμικής Αεροπορίας θα φτάσετε στην Καλλονή, στα συνολικά 8,6 χλμ. Εχει όμορφη πλατεία με θέα στις γύρω πλαγιές και τη χαράδρα, και αιωνόβια βελανιδιά στο κέντρο της.

Στην κοίτη του Εύηνου Φεύγοντας οδηγείτε στον κεντρικό δρόμο ακολουθώντας τις πινακίδες προς Κυδωνιά αυτή την φορά.

Στις δύο επόμενες διασταυρώσεις θα πάτε αριστερά (σύμφωνα με τις πινακίδες), σε καλό κατηφορικό χωματόδρομο, ανάμεσα σε βελανιδιές, πλατάνια, καστανιές και έλατα και στα 17 χλμ. θα φτάσετε στην Κυδωνιά και στην είσοδο του χωριού θα στρίψετε αριστερά, στην πινακίδα προς Εύηνο, Λεύκα και Μανδρινή.

Αρχίζετε να κατηφορίζετε πάλι για άλλα 4 χλμ. μέχρι να φτάσετε στην κοίτη του Εύηνου. Αν δείτε τα νερά του «ανεβασμένα», καλύτερα να γυρίσετε πίσω.

Μετά τον Εύηνο ο δρόμος ανηφορίζει και μια τελευταία διασταύρωση σας περιμένει στα 24 χλμ. όπου θα στρίψετε δεξιά για να φτάσετε έπειτα από 1,5 χλμ. ακόμα στη Λεύκα.

Στην είσοδο του χωριού σας καλωσορίζει ένα  μνημείο αφιερωμένο στον «Αγνωστο Στρατιώτη».