Αποστολέας Θέμα: Λίγα λόγια ακόμη  (Αναγνώστηκε 594 φορές)

araxtos

  • Member
  • **
  • Μηνύματα: 69
Λίγα λόγια ακόμη
« στις: Ιανουάριος 18, 2013, 06:37:56 μμ »
Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ένας νέος προορισμός που τον τελευταίο καιρό εντυπωσιάζει με αποτέλεσμα να κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους της ορεινής απόδρασης.
Τα χωριά της απέχουν μόλις 3,5 ώρες απ’ την Αθήνα και 1 ώρα περίπου από την πόλη της Πάτρας. Θα τα βρείτε σε μία ακτίνα απο 30 - 80 χλμ. από την λιμάνι της Ναυπάκτου.
Από Αθήνα η διαδρομή είναι να ακολουθείσετε την Ε.Ο Αθηνών-Πατρών και αφού περάσετε τη νέα γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου ή πάρετε το Ferry κατευθύνεστε προς Ναύπακτο. Τα τέλη της γέφυρας είναι 13,20 ευρώ ενώ με το καράβι είναι σχεδόν τα μισά στα 6,50 ευρώ.
Εν συνεχεία περνάτε μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου και ακολουθείτε τον δρόμο:
1.Ξηροπήγαδο, Κάτω Δάφνη, Δάφνη, Παλαιοχωράκι,Ανθόφυτο, Γάβρος, Γολέμι, Καταφύγιο, Αναβρυτή, Κεντρική Ασπριά, Χρύσοβο,Κοκινοχώρι Λιμνίστα.......
2.Ξηροπήγαδο, Κάτω Δάφνη, Γρηγορίτικα και βρίσκεται μπροστά σας τα χωριά Δυσάτον,Φιλοθέη,Βαρνάκοβα, Τείχιον, Λιμνίστα, Τερψιθέα, Ελατού, Γρηγόριο, Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, Λάλικα Και Κρυνέρια.
Προσοχή!!!!!! Έχετε μαζί σας ΚΑΛΟ χάρτη γιατί η σήμανση είναι δραματική. ΓΕΜΙΣΤΕ το ρεζερβουάρ στα τελευταία βενζινάδικα της Ναυπάκτου γιατί μετά θα βάλετε βενζίνη στο Καρπενήσι! (Ή θα παίρνετε μπιτόνια από ψιλικατζίδικα! ή απο τον Αλέκο στο Καταφύγιο)
Το οδικό δίκτυο είναι ασφαλτωμένο απλώς ΠΡΟΣΕΞΤΕ κάτι ακόμα: Οι δρόμοι ναι μεν έχουν σε πολλά σημεία καλή άσφαλτο αλλά δυστυχώς από τα βουνά πέφτουν σε πολλά σημεία χαλικάκι και ενίοτε χώμα στη ΜΕΣΗ του δρόμου ή πέτρες.