Αποστολέας Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με τους αναμεταδότες τηλεοπτικού σήματος της Ορεινής Ναυπακτί  (Αναγνώστηκε 912 φορές)

stamos

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 24

Όπως ενημερωθήκαμε από την DIGEA η οποία διαχειρίζεται τα Ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και προοδευτικά, αυτά θα σταματούν να λειτουργούν μέσω NOVA.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι τηλεοπτικοί αναμεταδότες μας που έχουν δορυφορική λήψη μέσω NOVA να σταματήσουν να λειτουργούν και τα κανάλια θα σβήσουν, χωρίς ευθύνη του Δήμου μας. Όπου υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης προκειμένου να γίνει λήψη του σήματος από άλλη πηγή, αυτό θα εξετάζεται κατά περίπτωση.

Ήδη ο Δήμος μας έχει απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το πρόβλημα, δεδομένου ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των Δήμων, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία.

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει στον Δήμο μας να κάνει δαπάνες που να αφορούν σε επισκευές, συντηρήσεις ή ανανέωση – τροποποίηση εξοπλισμού τηλεοπτικών αναμεταδοτών με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στην αντιμετώπιση βλαβών και στην πραγματοποίηση συντηρήσεων στους εγκατεστημένους αναμεταδότες της περιοχής μας.

Στην παρούσα φάση και για να υπάρχει μια συνολική εικόνα σχετικά με τους Δημοτικούς Αναμεταδότες, κάθε σχετικό αίτημα θα καταγράφεται από τον υπάλληλο του Δήμου μας κ. Βασίλειο Μαθιουδάκη στο τηλέφωνο 2634360120.

Πηγή: nafpaktos.gr