Καταφύγιο Ναυπακτίας
Σουτζουκάκια νηστίσιμα!
Λεπτομέρειες- Λεπτομέρειες
- Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 12:49
Υλικά που θα χρειασθούμε:
500γραμμ. ρεβίθια
1 κ.γλυκού σόδα μαγειρική
3 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.γλυκού κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
λίγο αλεύρι
Για τη σάλτσα θα χρειασθούμε:
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
550 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
1 κ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μας από το βράδι έχοντας προσθέσει λίγη μαγειρική σόδα.
Οταν είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε, τα στραγγίζουμε καλά και μετά τα περνάμε από το μούλτι.
Βάζουμε το υλικό σε ένα βαθύ μπώλ και το ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας
(κρεμμύδια τριμμένα, σκόρδο, κύμινο, αλατοπίπερο)
Ζυμώνουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια όπως τα κανονικά σουτζουκάκια και αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
Εν συνεχεία σε ένα άλλο κατσαρολάκι, προετοιμάζουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια από ρεβίθια, αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση και να δέσει όλη η σάλτσα τους.
Καλή σας όρεξη!